2011/02/24

cd cover

Koulussa taannoin harjoittelimme single cd:n kansikuvan tekemistä. Biisi on hiljattainen löytö, joka saa mut joraamaan!! Kappale on vuodelta 1980 ja kertoo Hiroshiman atomipommin pudottaneesta lehtokoneesta Enola Gaysta. Ja bändi OMD = Orchestral Manoeuvres in the Dark. Hyviä on muutkin biisit, ajoittain ei edes huomaa kasarivivahdetta.




Päädyin tekemään toisenkin cd-kannen. Tosiaan atomipommin nimi oli Little Boy ja se vähän selittää kansikuvan... noh, tiettyä epäsovinnaisuutta. Lopussa moodmap, josta koko homma lähti pöyrimään (pikkukuvat Googlesta).



Orchestral Manoeuvres In The Dark - Enola Gay

2011/02/23

dead head

(c) Amanda Halonen

Aloitin naisen pään piirtämisellä Illustratorilla ja lopetin tekstuureihin Photoshopilla. Tästä tuli nyt jonkinsortin vastamainos. Aiemmin tänään nimittäin kolahti postiluukusta ilmais-Cosmopolitan ja vähän sen varjolla aloin tätä kuvaa kasata. En kestä kyseistä naistenlehteä alkuunkaan ja rupesi nyppimään ne loputtomat ripsiväri- ja hiustuotemainokset aika saman tien.

2011/02/19

valmistumisia





Serkulla on huomenna valmistujaiset ja tein hänelle kortin (piirsin, skannasin, värit photarilla). Tästä huomaa, miten uskomattoman iso ero (!) voi olla väreissä, kun vertaa koneen näyttöä ja tulostetta. Meillä on ihan kelpo printteri, mutta ei oo meikältä sit kai mahdollista saada semmoista tulostusjälkeä kun tahdon...

2011/02/16

artikkelikuvitus

kuvitus (c) Amanda Halonen

Siinä taas yksi koulutehtävä, valmiina värillisenä sekä alkuperäisenä tussipiirroksena. Toteutus Photoshopilla. Tekstin näkee lukea, kun klikkaat viimeisen kuvan isommaksi. :)

2011/02/14

working hard


Tein kotiläksyt nyt oikein hartaalla kädellä. Tehtävänä oli kommentoida populaarikultuurin ilmiötä. Oli vähällä ettei muste loppunut kuulakärkikynästä aivan tyystin! Hyvä kynä nimittäin kyseessä, vanha ja uskollinen. Alla myös muutama valokuva yksityiskohdista, väri tosin näyttää aika erilaiselta verrattuna ylläolevaan skannaukseen.





(c) Amanda Halonen

DEEN iT


Tässä on mun toteuttama uunituore logo ystäväni yritykselle! He suunnittelevat toiminimellä musliminaisten muotia ja Kulttuurikeskus Caisassa järjestetään ensimmäinen DEEN iT muotinäytös parin viikon päästä. JEE! :D

2011/02/11

detailed daydreams


Tässä noin neliömetrin kokoinen pala mun sängynviertä. Korut haalittu sieltä täältä, olen hamsteriluonne. Esim. musta riipus on mun kestosuosikki, kirppislöytö. Kirjava rannekoru on tagua -nimisen kasvin siemenistä tehty, jenkeistä ostettu. Nallen sain joskus teininä työharjoittelusta ja annoin sille nimen. Sittemmin aloin seurustella samannimisen henkilön kanssa, eli mun sängyssä nukkuu nyt kaksi Teemua. <3

2011/02/10

pattern success

(c) Amanda Halonen

Oijoi se onnistui! Kokeilin havainnollistavaa tutorialia apuna käyttäen luoda kuviota, joka ei lopu. Tuumasin vähän uudistaa blogini ulkoasua ja saatan käyttää tätä hyväkseni... Jee! :)

2011/02/07

oriental

(c) Amanda Halonen

Tässä taannoinen kuvatus, joka meni onnittelukortiksi tupaantuliaisiin. Meidän huushollin tulostimella saa ihan kivaa jälkeä eli tuota voi käyttää myös sisustustauluna, liimasin sen kartongille. :)

2011/02/05

dark water

Innostuin oikein toden teolla Sumo Paintista ja aloin kokeilla ennakkoluulottomasti vähän kaikkea. Päädyin mallintamaan vettä, johon heijastuu hämärässä valoa. Toivottavasti pääsin edes jokseenkin lähelle pyrkimystäni...



(c) Amanda Halonen

Alla vielä 3D vesikuutio, jotenkin mulle tuli tätä tehdessä Inception -vibat! Olisi ollut siistiä laittaa vesi vielä valumaan alas kuutiosta, mutta mun brush tool alkoi hankalaksi eikä suostunut enää vaihtumaan... Oon ihan hykerryksistä ton ohjelman mahdollisuuksista!

2011/02/04

SUMO!


SIISTEIN asia tänä vuonna! Sumo Paint on suomalaisten (!) kehittämä kuvankäsittelyohjelma, jota voi käyttää ilmaiseksi netissä. Vähän kuin Photoshop, mutta paljon lisää siistejä ominaisuuksia, esim. mahdollisuus tehdä 3D -jälkeä ihan tosta vaan! Niin huikee juttu, että meinasin pyörtyä koulussa kun meillä kävi Sumo Paintin edustaja näyttämässä kikkoja ja kertomassa työstään.

Jos ohjelman haluaa ladata ihan omalle koneelle, niin 19e hinta on mielestäni äärimmäisen helposti lähestyttävä. Yllä olevat kuvat tein äsken ja tallensin itelleni suoraan sieltä netistä, eli homma pelittää varsin kivuttomasti.

SUOSITTELEN KOKEILEMAAN.

2011/02/03

kangastuksia

(c) Amanda Halonen

2011/02/02

2011/02/01

black on white

(c) Amanda Halonen

Vanhempaa matskua, muistaakseni kesän -10 loppupuolelta, tussilla A4 -paperille. Mulla on aika usein tapana alkaa piirtää suoraan tyhjästä ilman mitään luonnosteluja, ja tämä lienee yksi niistä töistä.