2010/09/28

kortti hääparille


Sain poikaystäväni äidiltä pari päivää sitten epävirallisen "tilauksen" - onnittelukortti hääparille. Häät ovat Kreikassa, ja aviopari koostuu suomalaisesta morsiamesta sekä kreikkalaisesta sulhasesta. Häälahjaksi annetaan kahden hengen riippumatto, jonka pitäisi esiintyä kortissa jotenkin.


Ideaa lähtikin sitten nopeasti puskemaan ja korttia oli tosi kiva tehdä. Käytin ohutkärkistä vedenkestävää mustaa tussia ja akvarelleja. Värit eivät ole skannauksessa yhtä hienot kuin alkuperäisessä, vaikka vähän Photoshopilla säädinkin. Päädyin tällaiseen A4-kokoiseen (eli A3 puoliksi taitettuun) ratkaisuun:

(c) Amanda Halonen

Toivotaan, että "asiakkaalle" sekä itse hääparille lopputulos on mieleinen :). Ja jatkossa muuten olisi tarkoitus myös saada postattua tänne jotain muutakin materiaalia kuin vain näitä mun töitä... esimerkiksi siitä, kuka tässä oikeastaan kynäilee ja askartelee ;).

2010/09/21

moniulotteista

Saatiin koulussa tänään haasteellinen tehtävä: 3D rakennelma otsikolla Virta. Halusin tehdä jotakin tyylikästä, kuitenkin samalla yllättävää. En tiedä onnistuinko, mutta lopputulokseen olen silti aika tyytyväinen. Tässä salamavalon pilaamia kuvia lopullisesta installaatiostani, joka näyttää paremmalta luonnossa:


Käytin työssä  ohutkärkisiä Stabiloita sekä tänään hankkimiani ihania uusia harmaita Promarkereita + liimaa ja kaksipuolista teippiä. Koko on vajaa A3.

2010/09/19

minäkuvakirja


Ajattelin nyt tehdä postauksen ihan oikeista, käsin väännetyistä töistä. Olen hakenut Taideteolliseen korkeakouluun tähän mennessä neljä kertaa, linja tosin on vaihdellut. Taikkiin oli nyt keväällä yksi ainokainen ennakkotehtävä ja hommana oli koota portfolio. Sekaan piti myös mahduttaa sarjakuva graafisen suunnittelijan päivästä. Yritin sitten askarrella monipuolisen lehdykkäisen, mutta eipä sillä mihinkään kokeisiin päästy (olen kerran päässyt kakkosvaiheeseen, joka oli toissakerralla kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmassa). Hain myös Metropoliaan grasulinjalle, mutta en päässyt jatkoon. Noh, tässä kuitenkin sitä itseään:







Metropolia: kuvasarja tekstin pohjalta

Metropolia: design helsinki 2012 -juliste


Tuommoista jälkeä siis lähtee tästä sormikymmeniköstä. Otin vähän sieltä täältä sivuja minäkuvakirjasta, koska jälkiviisaana voin todeta, että olihan työssä paljon vielä puutteita ja parantamisen varaa. Metropolian tehtävistä yksi oli teksti itsestä, joten sen romaanin jätän suosiolla julkaisematta.

2010/09/16

kulttuurikäynti

Kävin tänään muutaman opiskelukaverin kanssa koulun jälkeen Designmuseossa. Siellä on vielä tämän viikon sunnuntaihin 19.9. asti Fashion Photo Helsinki -näyttely and I just loved it! Olen itse tehnyt aiemmin yhteistyötä valokuvaaja Daniela Talvitien kanssa ja tapasinkin hänet tänään museolla, mikä oli oikein mukava yllätys!

Tykkään tosi paljon Danielan touchista ja tyylistä, kuvat olivat vaikuttavia ja koko näyttely oli saatu rajallisista tiloista huolimatta tosi mielenkiintoiseksi. Kiersimme samalla myös yläkerran, opiskelijahinta museokäynnille oli hurjat 3€.

Kuva: http://www.fashionphotohelsinki.com/

2010/09/14

some beautiful details


(c) Amanda Halonen

Rakastuin lähtemättömästi näihin kuivuneisiin traakkipuunlehtiin!

tein liikaa läksyjä

Saatiin koulussa jo viime viikon lopulla tehtäväksi ottaa kolme valokuvaa, aiheena seuraavat: henkilökuva, detsku (jossa etäisyys havainnollistuu) sekä kaupunkikuva. Innostuin koulun lainajärkkäristä ja kuvailin tehtävän toistamiseen. Tähän tokaan satsiin päätyi tosin yksi vanha kuva parin vuoden takaiselta Barcelonan reissulta, mutta se sopii mun mielestä passelisti valitsemani otsikon MULTICULTURAL alle.

1: Simppa 2: Tuomisia reissulta 3: Ilta Barcelonassa
(c) Amanda Halonen

Eka satsi jää nyt näyttämättä, koska siihen en oo yhtä tyytyväinen. Kokeilin tosiaan kollaasin luomista Picasalla :D

2010/09/11

ihkaensimmäinen postaus

OMA blogi.

Tässä on linkki HEO:n opiskelijablogin sivuille: http://barturio.wordpress.com/ ja sieltä löytyvät myös mun koulutehtävät (kuvan kuolleet ahvenet eivät liity asiaan). Kyllä tämä tästä.

Kuva: minä